De aftertalk met Anne Peetoom

Direct na Anne haar talk vroegen we naar een eerste reactie: “Ik heb nu wel erg zin in een borrel, is dat erg?”

Anne: “Ik zeg niet dat je moet stoppen met het spelen van connected games, maar probeer zo weinig mogelijk informatie in te vullen als je een profiel aanmaakt. Zo heb ik ook mijn dochters opgevoed. Ze weten dat ze alert moeten zijn tijdens het invullen van informatie en dat dit niet naar waarheid hoeft. Zo hoef ik niet als controlerende haai om ze heen te zwemmen en kunnen ze gewoon lekker blijven spelen!

Ik hoop dat mensen uit mijn talk meenemen dat ze weten wie de baas is bij het spel. Is het kind de baas? Dat zou het mooiste zijn. Maar is het de industrie of reclame? Laat het spel dan maar liggen. Ik hoop dat mensen niet té angstig zijn geworden.

Connected games zijn leuk en openen een wereld aan mogelijkheden. Een beetje meer opletten, maar daarnaast gewoon lekker doorspelen!”